Fördelar och nackdelar med färdiga lunchlådor

Är du en av dom som tar med färdiga lunchlådor till jobbet? I så fall är du också en av dom som får mer pengar kvar i plånboken, sparar tid till annat på lunchrasten och dessutom har bättre kontroll på näringsintaget. För den som däremot inte tar med egen mat till lunchen följer här några för- och nackdelar med det trots allt ganska vanliga fenomenet.

Många fördelar med färdiga lunchlådor

Det finns mestadels fördelar med att ta med färdiga lunchlådor till jobbet, bland annat att det ger utrymme till annat under lunchrasten. Andra fördelar är:

  • Billigare – att laga egen mat är billigare än att äta lunch ute – så är det bara. Med färdiga lunchlådor finns mycket pengar att spara i det långa loppet och det är troligen en av anledningarna till att många väljer att ta med egen matlåda till jobbet. För den som inte brukar göra det, och som vill få mer pengar över till annat än veckans luncher ute på stan, är det dags att börja förbereda färdiga lunchlådor.
  • Lättare att hålla formen – en annan fördel med färdiga lunchlådor är att det är enklare att hålla formen. En matlåda kan enkelt anpassas både vad gäller storlek och innehåll och med en mätt mage är det enklare att hoppa över den där bullen eller godiset som står i fikarummet.

Nackdelar

Det finns egentligen bara en nackdel med färdiga lunchlådor och det är att det tar tid att både planera, handla och tillaga maten. Det är trots inte alltid som middagsmaten räcker även till lunch och då blir det kanske ett moment att göra i ordning en matlåda till nästa dags lunch.

Ett alternativ är att ägna någon dag i veckan åt att förbereda färdiga lunchlådor och nackdelen med det är att det kan kännas lite enformigt att äta en eller ett par rätter under flera dagar i sträck. För den som inte ser det som något problem är det en utmärkt lösning men för den som inte gillar tanken på att äta köttfärssås eller korvstroganoff till lunch 5 dagar i veckan finns faktiskt en annan lösning på problemet.

Det är att köpa färdiga lådor och sådana finns att hitta lite varstans. Det går till och med att prenumerera på matlådor och även om det blir lite dyrare än att fixa egna så är det billigare än att äta på restaurang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *